Veelgestelde vragen over Camerabewaking

Geen producten gevonden

Veelgestelde vragen over Camerabewaking

 

Wat zijn de kosten van camerabewaking?

 Dit verschilt per wens en doelstelling, u kunt het vergelijken met een auto, ze hebben allemaal 4 wielen en een stuur, maar voor de rest moet u een voertuig vinden die aan uw specifieke eisen voldoet, dit is met camerabewaking niet anders.

U kunt voor minder dan 200 Euro zelf een werkend systeem bouwen met een enkele camera zonder uitgebreide eigenschappen, of voor een aanzienlijke meerprijs een geheel systeem met object- of kentekenherkenning en lichteigenschappen op 32 camera's laten installeren.

Voor specifeke installaties is het daarom heel erg lastig om een prijs te tonen binnen dit document en vragen we van u om ons te mailen of te bellen om zo tot een schatting of offerte te komen

 

Wat zijn de belangrijkste voordelen van camerabewaking?

1: Een afschrikwekkende werking tegen ongenode gasten

2: Bewijsmateriaal op beeld wanneer er een incident heeft plaatsgevonden.

3: Een rustgevend gevoel dat uw waardevolle bezit 24/7 in de gaten wordt gehouden

Mag ik met bewakingscamera’s de openbare weg filmen?

Zonder duidelijke reden ergens een camera plaatsen langs de openbare weg is wettelijk verboden, wel is het toegestaan om objecten langs uw huis met een camera te bewaren, zoals uw geparkeerde auto die langs de straat staat van de openbare weg, u dient er dan wel zorg te dragen dat er zo min mogelijk van de openbare weg op uw camera komt om de privacy van buren of forenzen maximaal te waarborgen.

U bent als eigenaar altijd veranwoordelijk voor de positie van uw camera's, let hierbij op bij installatie om misverstanden te voorkomen, een deskundige installateur zal u hierop attenderen mocht dit ter vrage komen,meer informatie vindt u bij:

Informatielink Autoriteit Persoonsgegevens

 

Mag u een camera plaatsen om een toiletruimte of kleedkamer binnen uw gebouw te bewaken?

 Zoals u waarschijnlijk al gedacht had is dit niet toegestaan, cameratoezicht in deze ruimtes voldoet daarmee niet aan het vereiste van proportionaliteit en is dus niet toegestaan. – Aldus Autoriteit Persoonsgegevens.

Kunnen camera’s buiten opgehangen worden?

Hierbij geldt wederom dat er geen enkel probleem is om uw camera('s) buiten op te hangen zolang het beeld niet langs de openbare weg komt, hiermee mag en kunt u probleemloos uw tuin of toerit naar de garage in de gaten houden, wanneer het zicht toch om een andere reden overtreden moet worden dient u wettelijk duidelijk aan te geven aan voorbijgangers dat er een camerabewaking van toepassing is op uw terrein door middel van een goed leesbaar bordje op te hangen op een plaats waar deze voor iedereen goed leesbaar is.

 

Een wifi bewakingscamera, makkelijk te installeren, maar wegen de voordelen wel op aan de nadelen?

Voordat u dit overweegt, willen we u graag wijzen op de volgende aandachtspunten.

Een draadloze verbinding biedt geen garantie voor hoge snelheden of betere stabiliteit

Een moderne Wifi-router is inmiddels behoorlijk snel geworden, doch maakt het nog geen ideale oplossing, de router wordt meestal voor meerdere doeleinden benut en er is vooraf niet goed in te schatten wat de veilige data-overdracht is, dit is afhankelijk van het aantal camera's, lokatie en afstand, het laatste waar u behoefte aan heeft is dat er nu net op een belangrijk moment geen goede opname terug te vinden is doordat het wifi-signaal even was verzwakt.

Bedrading geeft u een betere en stabielere garantie voor een optimaal resultaat, doordat ook een Wi-Fi Camera alsnog van een kabel moet worden voorzien vanwege electriciteitsvoeding, is het een kleine moeite om alles maar meteen te bedraden, voor een professionele oplossing zullen wij u dit ook bij voorbaat aanbieden.

 

Verschillende technologieën camerabewaking

Er zijn 3 verschillende technologieën met elk hun eigen specificaties.

 

1.Analoge camera

 Het oudste en meestal goedkoopste van de 3, geeft live beelden zonder vertraging maar onder een relatief lage resolutie, tevens minder geschikt voor digitale object- persoons- of kentekenherkenning.

2. IP camera – netwerkcamera

 Veel hogere resolutiemogelijkheden, ideaal voor object- en nummerplaatherkenning. Even verbinding maken met het netwerk (Wifi, 4 of 5G) en je volgt alles op afstand.

3. HDSDI, HDCVI en AHD

Perfecte camera om HD en Full HD-beelden weer te geven en op te nemen. De resolutie blijft beperkt tot 4 miljoen pixels, maar er zit geen vertraging op de beelden.

 

Dome Camera's. Wat zijn dat eigenlijk?

 

We spreken van 3 soorten Dome camera's, ik zal ze hieronder uitleggen.

 

Dome camera

 

In de ronde koepel van de dome beveiligingscamera’s zijn vaak infrarood leds ingebouwd dit nachtzicht te bevorderen. De “bol” heeft 3-assen. De lens kan iedere gewenste kant op worden gedraaid. De dome is eenvoudig te bevestigen. U draait de onderste ring los en deze kan zo op een wand of plafond bevestigd worden of met behulp van een opbouwdoos of muursteun.

Turret camera

 

Een turrent dome camera oogbol is koepelvormig, maar dan met een platte kop. Deze flat-faced dome-camera’s worden niet zo vaak geïnstalleerd. Maar voor toepassingen die niet een vandalismebestendige dome vereisen is het wel geschikt. U kunt de turret beveiligingscamera buiten het bereik monteren. Bij sommige turret dome bewakingscamera’s zijn de ingebouwde IR LED’s ondergebracht in een apart venster op de cameralens.

Speeddome

 

Een speeddome kan 360 graden om zijn as filmen. Het zit vast aan een roterend gedeelte en kan om zijn as draaien. Maar het kan in zijn beugel omhoog en omlaag beelden schieten. Ze hebben bovendien een zoom functie. Dat betekent dat ze een keer kunnen inzoomen op een object in beeld.

 

Wat zijn Frames per Seconde? (FPS)

 

Frame rate, of frame frequentie, is de meting van de frequentie (snelheid), voor een beeld(apparaat) dat unieke opeenvolgende beelden produceert, die frames worden genoemd.

Frame rate is meestal uitgedrukt in frames per seconde (fps).

Algemeen gesproken, zal meer dan 16 FPS worden beschouwd als coherent!

Hoe hoger de frame rate, hoe hoger de mate van vloeiende beelden op scherm.

Universele video kaarten kunnen ook 16-24 FPS bereiken.

Maar voor de hoge dynamische beveiligingscamera’s zoals high speed dome beveiligingscamera’s, waarvan de frame rate minder dan 24 frames per seconde is, zullen de beelden ongelijk zijn, dit komt door verschillende beeld principes!

Het is dus raadzaam om bij verschillende kaarten en beveiligingscamera’s ervoor te zorgen dat de FPS synchroon zijn.

 

Hoe maak ik keuzes over nachtzichtmogelijkheden?/wat is LUX?

 

Minimale belichting wordt uitgedrukt in Lux.

Het is een maatgeving voor lichtgevoeligheid en verwijst naar de minimale hoeveelheid licht, voor de te produceren beelden.

Hoe lager het getal in lux is, des te gevoeliger de beveiligingscamera zal zijn.

Een beveiligingscamera eist 1.5 lux om heldere beelden te leveren.

0.1Lux is gelijk aan maanlicht, terwijl 400 lux gelijk is aan kantoorverlichting, of een duidelijke zonsopkomst!

De volgende zijn enkele typische licht levels

100000 Lux, een zonnige dag.

10000-100000 Lux, zonnige dag met wat wolken.

100-10000 Lux, bewolkte hemel.

100-1000 Lux thuis/kantoorverlichting.

1-10 Lux straatlicht.

0.1 Lux Full moon

0.01 Lux, jonge of halve maan.

0.001 Lux, helder maanloze hemel (sterlicht)

0.0001 Lux, donker bewolkte maanloze nacht (sterlicht)

CCD is gecategoriseerd als

Standaard klasse, minimale resolutie is 1-3lux.

Maanlicht klasse, minimale resolutie is 0.1Lux.

Sterrenlicht klasse Minimale resolutie is 0,0005-0.001Lux.

Infrarode LED klasse, minimale resolutie is 0Lux met het gebruik van IR LED.

 

 

Welke Resoluties zijn er?, Wat betekent Resolutie eigenlijk?

 

Resolutie is de benaming van de hoeveelheid pixels van een digitaal beeld, digitale foto of digitaal beeldscherm. De resolutie van een beveiligingscamera bepaald dus in feite de grootte van je video. Naast de daadwerkelijke grote van een resolutie geven we de meeste resoluties ook nog een naam. Zonder in hele technische cijfers te spreken kunnen we dan met de term full HD aangeven dat het beeld 1920 x 1080 pixels is.

 

Welke resoluties zijn er?

Camerabeelden zijn opgebouwd uit pixels. Pixels zijn gekleurde beeldpuntjes die samen een beeld vormen. Hierbij geldt hoe meer pixels, hoe scherper het beeld is en hoe meer details je ziet. De resolutie van een camera wordt bepaald door het aantal beeldpunten waarmee het beeld is opgebouwd. Om de resolutie aan te geven wordt de hoeveelheid horizontale en verticale pixels vermeld. De resolutie wordt ook vaak in andere termen uitgedrukt, zoals bijvoorbeeld in megapixel of met de term full HD. Er zijn een aantal standaard resoluties. Onderstaand een overzicht van de meest voorkomende resoluties.

 

Hoeveel megapixel nodig voor een bewakingscamera?

Online kunt u haast wel gek worden over alle technische informatie rondom bewakingscamera’s. Een daarvan zijn megapixels. Als u online kijkt zult u beveiligingscamera’s zien vanaf 1.3 tot en met 8 megapixel. Daarnaast zult u zelfs tegenkomen dat camera’s worden uitgedrukt in TVL. En u zult wel denken, hoe hoger het getal, des te beter. Wij denken dat dit genuanceerd ligt, hieronder geven we aan waarom. Doorgaans worden beveiligingscamera’s aangeboden in HD 720p, Full HD 1080p en soms in 4K. Als uw camerasysteem volledig digitaal is zult u een getal met een p krijgen bij de technische specificaties. Hoeveel megapixel heeft u nodig om de volgende beeldresolutie te kunnen bereiken?

 

Voor HD 720p beeld heeft u een camera nodig van 1.3 megapixel,

Voor Full HD 1080p beeld heeft u een camera nodig van 2.1 megapixel,

Voor 4K heeft u een camera nodig van 8.3 megapixel.

 

Term                          Pixels                     Megapixel

CIF                        352 x 288            0,1 megapixel

D1                         704 x 576            0,4 megapixel

960H                      960 x 576            0,5 megapixel

HD / 720P               1280 x 720             1 megapixel

Full HD / 1080P        1920 x 1080           2 megapixel

3MP                       2048 x 1536           3 megapixel

2K / 4MP                2688 x 1520            4 megapixel

5MP                      2592 x 1944            5 megapixel

Ultra/ 4K / 8MP       3840 x 2160            8 megapixel

 

 

Welke kabels kan ik het beste gebruiken?

 

De beste kabel die u kan kiezen voor het installeren van uw

bewakingscamera ( de keuze van de installateur ) wij kiezen altijd

voor een goede kabel, de basis van uw bewakingscamera.

 

De keuze van ons, als installateur van professionele camerabewaking systemen is een CPR gekeurde Cat6 kabel. Het liefste kiezen wij een DCA serie kabel, en of een CCA gekeurde kabel. De Cat6 kabel is iets dikker dan een Cat5e kabel waardoor het niet altijd makkelijk is om hem te trekken, echter de kwaliteit is vele malen beter.

 

 

Wat zijn Harddisk-recorders?

 

Een harddisk recorder heeft u nodig om uw beelden op te slaan. Handig als u bijvoorbeeld een paar weken op vakantie bent. Met een harddisk vanaf 1 TB kunt u beelden van ruim 1 week opslaan.

 

DVR (digitale video recorder): Apparatuur dat het mogelijk maakt uw beelden op te slaan. Ook kunt u via de recorder uw analoge camera’s online bekijken via telefoon, tablet of laptop.

 

NVR (netwerk video recorder): Apparatuur dat het mogelijk maakt uw beelden op te slaan. Ook kunt u via de recorder uw Full HD camera’s online bekijken via telefoon, tablet of laptop.

 

Heeft u verder nog vragen?

Stel uw vraag in ons contactformulier of bel ons op 0485-746001

* We'll never share your email with anyone else.
Wij staan graag voor u klaar.
MasterCard KBC Bancontact Cash Bank transfer Maestro Visa American Express Klarna Pay Later iDEAL PayPal PayPal Pay Later
Mijn account
U bent niet ingelogd, log in om gebruik te maken van al onze mogelijkheden.
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Menu
Zoeken
Search suggestions
Geen producten gevonden...
Filters
Prijs
Sorteer
beheer uw cookie instellingen Manage cookies